Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Telefoanele pliabile, bătălia preţurilor şi atenţia pentru mediu

Perspective /

Telefoanele pliabile, bătălia preţurilor şi atenţia pentru mediu
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Modelele se schimbă cu o repeziciune ameţitoare în segmentul telefoanelor inteligente. Ultima generaţie apărută pe piaţă - a telefoanelor pliabile, care se transformă în tablete - este una destul de costisitoare. Principalii jucători încearcă să vină cu oferte cât mai atractive, dar costurile sunt în continuare foarte ridicate.

    Primii care au ieşit în lumina reflectoarelor au fost Samsung şi Huawei, cu modelele Galaxy Fold, respectiv Mate X.

    Preţurile pentru Europa sunt destul de mari, chiar şi pentru "buzunarele" generoase, terminalul de la Samsung costă în jur de 2000 de euro, iar cel al Huawei este mai scump cu aproximativ 300 de euro.

    În joc va intra, în al doilea trimestru al acestui an, şi producătorul chinez Xiaomi, cu un "pliabil" la jumătate de preţ faţă de concurenţă, conform primelor informaţii apărute pe piaţă acesta urmând să coste sub 1000 de euro. Desigur, la aceste preţuri, specificaţiile tehnice sunt de top, la fel şi materialele folosite, iar interesul publicului este foarte mare.

    Pe de altă, dincolo de cursa noilor descoperiri tehnologice, marii producători din industria electronicelor sunt decişi să devină mai prietenoşi cu mediu înconjurător.

    Samsung a anunţat că va diminua cantitatea de plastic care se regăseşte în pachetele produselor sale în favoarea unor materiale durabile din punct de vedere ecologic.

    Din prima jumătate a acestui an, telefoanele, tabletele şi accesoriile portabile ale companiei coreene nu vor mai fi împachetate în plastic, rolul acestuia urmând a fi luat de materiale ecologice.

    Mai mult, Samsung promite că inclusiv încărcătoarele livrate cu gadgeturile pe care le vinde vor folosi mai puţin plastic.

    Ca urmare, acestea vor înlocui aspectul lucios cu un finisaj mat. Şi manualele care însoţesc produsele vor afecta mai puţin mediul înconjurător.

    Din 2020, acestea vor folosi doar hârtie certificată de organizaţiile de protecţie a mediului. Schimbarea promisă de Samsung vizează şi alte categorii de produse vândute.

    Televizoarele, frigiderele, aparatele de aer condiţionat şi maşinile de spălat nu vor mai fi ambalate în plastic, ci în materiale reciclabile obţinute fără folosirea combustibilului fosil.

    Gyeong-bin Jeon, şeful Centrului Global de Satisfacţie a Clienţilor Samsung, spune că firma coreeană vrea să micşoreze cât mai mult posibil cantitatea de deşeuri pe care o produce.

    Samsung şi-a propus ca până în 2030 să ajungă să folosească 500.000 de tone de plastic reciclabil şi să colecteze 7,5 tone de produse care nu mai sunt folosite.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional